Vrei să fii model pentru o zi?

by

Observ cum tot mai des, indiferent de situație, ne îndreptăm atenția către natural. Din ce în ce mai puțin plastic, din ce în ce mai puține poze editate cu bidineaua, din ce în ce mai puține articole cosmetizate. Vorbind de articole, chiar acum citești un text al cărui singur scop este să prezinte experiența mea în postura de model. Sincer, simplu si util.

Model pentru o zi

Pentru că nu fac asta zilnic, am timp să planific fiecare ședință foto în detaliu. Am nevoie de câteva zile în care caut fotograf, make-up artist și hairstylist. Împreună cu echipa, decid ce temă aș vrea să abordez. Pentru că de aici pleacă totul. Odată ce tema este stabilită, urmează să caut referințe pe internet și aleg de fiecare dată Pinterest. Evident că și echipa va avea propriile referințe, pe care le vom discuta în ziua shooting-ului. Ar fi extraordinar dacă ai găsi pe cineva care să te ajute si pe partea de styling. Dacă nu găsești, alege din garderoba ta haine similare cu cele din referințele căutate anterior. Încearcă să le combini cât mai simplu. Funcționează de fiecare dată.

Cum te pregătești…

Cu o zi înainte de ședința foto, încep să mă pregătesc. Clasicele ritualuri feminine plus aplicarea unui autobronzant. La capitolul manichiură, merg pe varianta simplă, în nuanțe de nude. Părul trebuie să fie proaspăt spălat, astfel încât să fii sigură că poți aborda orice în materie de hairstyling. În ziua shooting-ului, prefer să nu consum lichide. De exemplu, dimineața, poți mânca o banană, și deși este puțin, gândește-te că este doar o zi din viața ta. Evit total hainele strâmte, șosete sau orice alte articole vestimentare care îmi pot lăsa urme pe piele.

Secretul? Ai încredere în tine

În studio, atmosfera este foarte relaxată. Pentru mine este foarte important să simt că este doar o zi în care ne distrăm. Ai încredere în oamenii aleși pentru make-up și păr. Ca și tine, și ei lucrează cu pasiune. Un alt lucru pe care îl fac înainte de a începe este să discut cu fotograful. Este important să afli cum lucrează. Nu încerca să vezi fiecare cadru în parte. Poate fi dezarmant pentru tine, căci nu fiecare poză este reușită, și de asemenea puțin enervant și pentru fotograf. Cu siguranță, la final, se vor alege doar cadrele reușite.

Postură și mimică

Legat de postură și mimică, evident că de preferat este să controlezi totul, însă nu este simplu. Eu mă concentrez în primul rând pe mimică, și apoi pe corp. În rest, totul vine de la sine. Fii naturală și ai grijă să transmiți o stare. O să vezi la final cum fiecare emoție se vede pe cameră.

Cu siguranță este foarte important să termini ziua cu pizza. Multe calorii drept rasplata. Dacă suntem sinceri, suntem până la final.

Pe curând!

Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi? Vrei să fii model pentru o zi?

Photographer: Liviu Mihai

Makeup artist: Cristina David

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons