Malta, Gozo, Comino

by

Erasmus

Chiar când am încheiat anul 3 de facultate, am aflat că plec în Malta cu programul Erasmus.  Am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri. Era ocazia perfectă să fac practica într-un loc în care mă pot și distra. Și chiar așa a fost. Mi-aș dori ca toți studenții să profite de programul Erasmus sau de orice alt program care se referă la un schimb de experiență. Sunt amintiri pe care ți le poți face doar în studenție.

Ce poți face în Malta…

Vizitează Valletta.  Deși este o capitală de mici dimensiuni, farmecul nu îi lipsește. Are clădiri istorice, străduțe pietruite ce duc către Marea Mediterană și multe alte atracții. Dacă vrei să te scalzi în cele mai spumoase valuri, încearcă plaja din Valletta. Deși sunt multe pietre, este o experiență de neuitat.

Dacă vrei cluburi, distracție și magazine, St. Julian’s este locul perfect. Mai exact, zona Paceville. Aici se întâmplă magia, ca să nu mai vorbesc de restaurante și nenumăratele variante de street food.

Medina, orașul istoric!

Să nu uit de Medina, orașul istoric. Arată exact ca o fortăreață plină de mister. Aici, îți recomand să mergi la ceainăria Fontanella. Selecția de ceaiuri este fix ce trebuie iar priveliștea este spectaculoasă.

Dacă tot ai ajuns în Medina, urcă repede în autobuzul 201 sau 107, și dă o fugă până la Dingli Cliffs. Te las să descoperi singur despre ce este vorba. Îți spun doar că aici am trăit un moment de pace absolută.

Piscina St. Peter. O piscină naturală, perfectă pentru cei care adoră săriturile în apă.

Cele mai faine plaje.

Uite și top 5 plaje, din punctul meu de vedere(pentru că da, în 3 luni am vizitat toate plajele existente în Malta).

– Ghajn Tuffieha Bay – o plajă sălbatică, prea puțin atinsă de oameni
– Paradise Bay – apă curată ca lacrima
– Mellieha Bay – cea mai mare plajă a insulei
– Gnejna Bay – este foarte aproape de Ghajn Tuffieha Bay
– Golden Bay – ajungi foarte repede de la St. Paul’s Bay

Un alt loc minunat este Blue Grotto. Stâncile au format un râu în mare, dacă pot spune așa. Este superb.

Poppeye’s Ville, este un muzeu în aer liber, construit inițial ca și set pentru filmul cu același nume.

Insula Gozo.

Bineînțeles că vei ajunge să vizitezi și insula Gozo unde trebuie să bifezi Azure Window (update: din păcate s-a prăbușit) și Ramla Bay –  o plaja cu nisip roșu.

Blue Lagoon sau Comino, este locul unde vei avea impresia că bărcile plutesc iar tu înoți într-o piscină. Cam atât de curată este apa, ca să nu mai spun de culoare.

Ultimul pont de pe listă, însă poate cel mai interesant: pentru un apus de vis, mergi în Vittoriosa. Cum ajungi acolo: din Valletta te urci în oricare dintre următoarele autobuze: 1, 2, 4 sau 6.

Dragi prieteni, cei din echipa Erasmus, îmi este dor de voi!

Pe curând!

 

Malta, Gozo, Comino

Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino   Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino Malta, Gozo, Comino

2 Responses
 • Avatar
  Thena
  August 12, 2016

  That’s more than seelnbsi! That’s a great post!

 • Angela Carp
  Aniola Valérie
  December 6, 2016

  yes, sure.thanks..send me a link after 🙂 have a nice day

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons