Feeric Fashion Week

by

Cum a fost la Feeric Fashion Week…

Feeric Fashion Week este cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est. Alba Iulia și Sibiu sunt orașele ce găzduiesc acest eveniment. Nenumărați designeri au ocazia să își prezinte colecțiile într-un mod unic. Feeric Fashion Week s-a consacrat deja prin show-uri impresionante. Vorbim de o expunere media foarte mare a multor puncte turistice din Transilvania.

Mitichi pentru Trend Prive Magazine…

„Fiecare show necesită un decor aparte și  un buget destul de mare. Săptămâna modei din Tansilvania promovează designeri din întreaga lume. Organizatorii s-au folosit de cadrul natural și de obiectivele turistice pentru a asigura fiecărui designer în parte, condițiile prielnice unui show de neuitat. Feeric Fashion Week aduce un aport real turismului din zonă”

Fie că vii și vizitezi în timp ce evenimentul este în plină desfășurare, fie că o faci după, important este că ajungi să primești informații foarte utile de la fața locului. Cum? Prin prisma tuturor participanților. Ei expun online atât locațiile cât și ponturi despre restaurante sau cafenele locale pe care le testează zi de zi.

Valea Zânelor

Printre cele mai impresionante locații de show s-a numărat Castelul de Lut din Valea Zânelor. Este situat în Porumbacul de Sus la 40 de km de Sibiu. O construcție ce redă o filă de poveste pentru toți cei care doresc să viziteze. Încă nu este gata pentru a fi folosit în regim hotelier. Investitorii se grăbesc să lanseze pe piață acest loc unic din România. Castelul beneficiază de 10 camere si de un restaurant. Este situat chiar pe marginea unui râu. Charles & Ron au fost designerii care au ales să își prezinte colecția aici.

Palatul Brukenthal

Pentru câteva ore, Feeric Fashion Week s-a mutat la Palatul Brukenthal din Avrig. Ana Maria Gălan și Dana Rogoz și-au prezentat colecțiile pentru FFW. Construcția în stil baroc oferă o grădină luxuriantă și o oranjerie. Perfecte pentru o zi călduroasă de vară. Dacă îți dorești să mergi în drumeții, să călărești sau să mergi cu bicicleta, cei de la palat te vor ajuta în acest sens.

Muzeul Brukenthal

Un alt obiectiv turistic, situat chiar în centrul orașului Sibiu, este Muzeul Brukenthal. Găzduiește unde atât artă europeană cât și românească. De la opere de artă consacrate, la arta contemporană, dar și expoziții temporare, muzeul trebuie să se regăsească pe lista ta de Sibiu. Mihaela Cirlugea  a fost cea care și-a expus colecția aici în cea de-a patra zi.

Multe alte locuri ale Sibiului au fost valorificate. Vorbim despre Biblioteca Astra pentru colecția de rochii de mireasă a Nataliei Vasiliev sau străzi din centrul vechi al orașului pentru designeri precum Cylia Dora, Vali Ciobanu, Mona Predescu , Roxana Pîrvu,Catch Michelle și mulți alții. Deși nu se poate vizita, aș dori să menționez depoul CFR, unde Emma Viedma a avut o prezentare cu totul aparte.

Gala de închidere a avut loc în Piața Mică a orașului.

Asta a fost a 9-a ediție Feeric Fashion Week. Dacă ți-am stârnit interesul pentru aceste locuri minunate, nu mai aștepta. Sibiul este deschis 365 de zile pe an.

Feeric Fashion Week Feeric Fashion Week Feeric Fashion Week Feeric Fashion Week Feeric Fashion Week Feeric Fashion Week  Photo credits: De Bona Virgil & Adrian Prisca

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons