Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

by

Azi dau frâu liber gândurilor.

Știu că există probleme cu adevărat grave, dar asta nu mă împiedică să vorbesc despre ce mă doare în aceste zile. Care-i treaba cu noi oamenii? De ce suntem atât de atrași de plastic, prostie, fals și oameni agramați fără dex la purtător? De ce domnule, de ce? Este peste putința mea să înțeleg acest aspect.

Analizăm puțin mediul online. De ce ne place să ne uităm la păpuși gonflabile, trase prin bisturiu de la A la Z, care au fix 1% substanță și restul prostie. Nu o să înțeleg în veci de ce nu vrem să profităm de gena noastră excelentă. Da, românii sunt foarte inteligenți. Cum este posibil să nu știm limba română? Cum? Asta mă scoate din minți. Cel mai tare mă dezarmează când văd cum încurajăm acești oameni de 2 lei, sau nu, pardon, de jumătate de leu. Iar când se trezește unul să ridice abecedarul deasupra mulțimii, păi să-și țină bine chiloții, că după ce se va arunca mulțimea asupra lui, nici ăia nu-i mai rămân. Vreau să văd fete frumoase nu doar la exterior.

Artă la figurat.

Nu m-ar deranja o clipă să știu că un nud artistic  vinde o melodie, un clip, o campanie. Însă înnebunesc când văd cum toate zdrențele de 50 de bani, croite în ateliere de poliester și promovate de nuduri penale, sunt ridicate la rang de artă și vând pe bandă rulantă. Toți acești oameni vând și ajung wow, pentru că noi consumăm toate rahaturile.

Nu ne-ar fi rușine de generațiile anterioare care au încercat din răsputeri să ne lase o moștenire cinstită și calitativă? Nu ne-ar fi, pentru că ne doare fix în gaura vecinului. Am ajuns să spunem cum că nimic nu mai merge în țara asta, pentru că este un cerc vicios iar răul este prea mare ca să mai poată fi biruit. Da, și asta este adevărat, însă…

…mesajul meu este altul.

Dex

Dicționarul Explicativ al Limbii Române nu ține nici de politică, nici de sărăcie, nici de boli incurabile.Ține doar de tine. Dex ul este o carte, în mama ei de carte, pe care trebuie să punem mâna și să încetăm să mai fim agramați.

Aaa, da, am făcut zilele trecute niște poze care îmi plac tare mult. Le-am adăugat mai jos.

Pe curând!

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

Despre proști, proaste, agramați și ignoranți

 

5 Responses
 • Avatar
  Ohidia
  April 4, 2017

  Este un gand reconfortant sa stiu ca exista oameni ca tine pe lumea asta umbrita de atata ignoranta. Nu vorbesc de acei oameni care nu au acces la educatie. Vorbesc despre cei cu o ignoranta intentionata care are mare trecere la noi in tara. Sunt multi si banuiesc ca acesta este si motivul pt care nici nu incearca sa se schimbe… Le este frica sa iasa din turma de oi chioare care le asigura o certitudine, o siguranta in viata asta – gen daca toata lumea e asa, inseamna ca e bine.

 • Avatar
  Miruna-Elena Mihalcescu
  April 11, 2017

  M-a uns pe suflet articolul tau.

  • Angela Carp
   Aniola Valérie
   April 12, 2017

   Ma bucur sa stiu asta 🙂

 • Avatar
  Loredana Caruntu
  April 22, 2017

  Da, e reconfortant sa citesti randurile astea si din alta parte, nu doar urlate in propriul sine. Parca te indeamna sa nu o iei razna si-ti pune o piedica din a crede ca s-a intors lumea cu susul in jos chiar de tot, prin devenirea anormalului, normal.

  • Angela Carp
   Aniola Valérie
   April 29, 2017

   Loredana, ma bucur sa citesc randurile tale.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons