Ce te faci când nu ai casă?

by
Cum facem când nu avem o casă? Stăm în chirie, corect? Și ne punem toate lucrurile în casa altcuiva, corect? Avem dreptul legal căci plătim niște bani, dar avem și dreptul moral căci avem grijă de căsuță, o spălăm, o parfumăm, o întreținem. Uite așa, îți găsești un loc al tău unde te simți bine, împăcat și liniștit.

Casa sufletului

Când nu ai o casă a sufletului, ce faci? Ce facem? Cui plătim chirie și unde ne punem toate cele personale? Începem să depindem de cei din jur într-un mare stil. Mă apuc și împart: închiriez loc pentru iubire la el, pentru prietenie la ea, pentru speranță la ei și apoi mă apuc și le distribui și pe alea nașpa. Dar pe alea nașpa: furia, orgoliul, frustrarea, răutatea și câte mai câte altele, le depozitez la ăștia care-mi sunt cei mai aproape, că de ei nu-mi e rușine. Uneori sar și plata chiriei căci îmi sunt apropiați, prin urmare sunt în zona de confort, deci se poate.
După ce am tras linie la împărțit, nu uităm nici să ne angrenăm în multe competiții cu alții, pentru a nu pierde spațiile închiriate. Pentru a fi “fericiți”. Și când chiriașii dispar din peisaj, ce ne facem? Aoleu…pleacă cu tine cu tot, pleacă cu iubirea, pleacă cu prietenia, cu furia, supărarea și frustrarea. Tabloul devine brusc dezolant, o piatră imensă și rece îți apasă sufletul și se pornește și o furtună din aia cu fulgere si tunete de te bagă direct sub pat. Da da, exact ca-n filme, nu glumesc. N-avem nici măcar o conexiune cu noi înșine.
Nu știi cum să te aduni și de unde să apuci. Apreciează-te și fii conștient de ce poti și ce nu poti, ne spun oamenii care deja fac asta. Strânge-ți toate acareturile și aranjează-le frumos în inima ta. Și învață să te descurci cu ele. Pe termen lung, s-ar putea sa ai o mare șansă la fericire. S-ar putea? Adică nu e nimic sigur? Păi nu este, că dacă ar fi, multe s-ar povesti.
Ce te faci când nu ai casă?
1 Response
  • Avatar
    Rena
    August 12, 2016

    Wow, awesome blog structure! How long have you ever been running a blog for? you make blogging look easy. The entire look of your site is manfigicent, let alone the content!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons