Antrenament postural

by

O nouă săptămână, un nou antrenament. Haideți să vedem ce ne-a pregătit Roxana Ned, antrenor personal Sportify, pentru astăzi.

Cum o postură dreaptă înseamnă un corp frumos, astăzi ne îndreptăm atenția asupra spatelui nostru și încercăm să creștem astfel controlat forța musculară în întreg corpul.  Majoritatea persoanelor au probleme cu spatele pentru că fie au o postură incorectă pe parcursul zilei, fie stau foarte mult pe scaun la job, iar acest fapt înseamnă slăbirea musculaturii și o stare generală înrăutățită.

Astăzi am ales câteva exerciții menite să destindă zona spatelui și să îmbunătățească vizibil postura dacă sunt făcute regulat și desigur să ne îmbunătățească buna dispoziție. Întotdeauna un corp senin și o postură corectă vor emana sănătate, forță, vitalitate și energia de care cu toții vrem să ne bucurăm atunci când suntem în preajma cuiva.

Făcute în 3-5 serii a câte 10-15 pâna la 20 de repetări, următoarele exerciții vă pot schimba în mai puțin de o oră întreaga poziție corporală și vă vor ridica buna dispoziție :). Spor!

1. Cat-cow- sprijin cu palmele și genunchii pe sol, arcuim spatele și ridicăm privirea și bărbia spre tavan (pe inspir), rotunjim la maxim spatele (pe expirație). Cu 10-15 astfel de repetări încălzim spatele și ne pregătim pentru următorul exercițiu.

2. Down dog – sprijin pe palme, brațele deschise la nivelul umerilor. Începem flexia tălpii pe sol, alternând si fiecare picior pentru 10-15 repetări.

3. Down dog cu rotația laterală a trunchiului- o variație pentru exercițiul anterior care permite twistul trunchiului, facem acest lucru pentru a încălzi mai bine zona mediană (core-ul), dar și pentru a mări flexibilitatea coapselor și a trunchiului.

4. Întinderi brat – picior opus – sprijinite pe palme și genunchi, păstrând privirea spre sol și având grijă să ducem piciorul în spate suficient de ridicat pe nivelul bazinului, brațul la nivelul umărului pentru a solicita musculatura dorsală, executăm mișcări de întindere și presare la centru, a cotului înspre genunchiul opus.

5. Din stând pe șezut cu bara/elasticul deasupra capului, facem coborâri de brațe până la nivelul omoplaților împingând activ pieptul înainte și menținând abdomenul și coapsele active pe toată durata efectuării. Exercițiul este benefic în special pentru întărirea zonei toracale și pentru corectarea “umerilor căzuți”.

6. Ridicări de bazin pentru a întări musculatura pelvină, dorsală și abdominală. Un exercițiu eficient pentru corectarea  posturii și pentru ridicarea fesierilor (noi am folosit elasticul pentru activarea gluteilor).

7. Stat pe cap- pentru relaxarea întregului corp; este una dintre cele mai benefice posturi pe care le putem face pentru a relaxa și energiza în același timp corpul. O formă distractivă de a încheia antrenamentul de astăzi, de a îmbunătăți digestia și a ne scăpa de retenția de apă. Statul în cap este dovedit ca fiind o poziție care aduce bună dispoziție și ne face mai fericiți, cred că și Angi poate confirma acest lucru (hahaha).

Da, pot confirma…a fost super distractiv. Până data viitoare, antrenați-vă și fiți în formă.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons